Menu
TwitterFacebook
Menu

 

Stel uw menu samen:

Vanuit onze a la Carte kaart kunt u kiezen uit:

3- gangen menu € 32,50

(voorgerecht of soep, hoofdgerecht en nagerecht)

4- gangen menu € 36,50

(voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht)

 

Shared Dining € 36,50 per persoon

Samen gezellig tafelen met diverse gerechtjes bij het voor- en het nagerecht,

het hoofdgerecht kunt u kiezen van onze a la Carte kaart.

Per tafel te bestellen

Voorgerecht

4 verschillende gerechten

Hoofdgerecht

Keuze van het a la Carte menu

Dessert

4 verschillende gerechten

 

 

Alle voorgerechten worden geserveerd met diverse brood soorten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend garnituur

Frites, aardappeltjes en extra groenten kunt u bijbestellen voor €2,50 per portie

Bij de hoofdgerechten vindt u onze “klassiekers”

Voor deze gerechten berekenen wij een toeslag in het menu

Als u een dieet volgt of allergieën heeft, laat het ons weten!

Wij kunnen in overleg met u, de gerechten aanpassen.

A LA CARTE MENU

Voorgerechten/ Starters

Biologische tomatensalade met gegratineerde geitenkaas, appel,                            € 11,50

honingdressing, macadamia noten en krokante spek(ook vegetarisch)

Organic tomato salad served with grilled goats cheese, apple, honey dressing,

macadamia nuts and crispy bacon

Carpaccio van het Black Angus rund met truffelmayonaise, pijnboompitten,             € 11,50

pesto, gemarineerde tomaat en Tynjetaler kaas

Carpaccio of Black Angus beef with truffle mayonnaise, pine nuts, pesto and

marinated tomatoes served with a local cheese (Tynjetaler) 

Huisgemaakte aardappel-zuurkool salade met licht gerookte eendenborst,              € 11,50

kerriemayonaise en kroketjes van paddenstoelen

Homemade Potato-Sauerkraut salad accompanied by a lightly smoked breast of duck,

curry mayonnaise and a mushroom croquet 

Ambachtelijk Gerookte zalm van Everen de Vries met forel en sinaasappel,              € 11,50

groene asperges, kwartelei en bieslook crème

Traditionally smoked salmon from Everen de Vries served with trout, oranges and

green asparagus finished with a quail egg and cream of chives 

Soep/ Soup

Mosterdsoep met Friese droge worst en bos ui                                                       €  6,50

Mustard soup with Friesian dried sausage and spring onion 

Courgette knoflooksoep met tuinkers en kerrie croutons                                        €  6,50

Zucchini and garlic soup accompanied with cress and curried croutons

                                                                     

 

Hoofdgerechten/ Main courses 

Catch of The Day

Een wisselend visgerecht met bijpassend garnituur en saus                                      € 22,50

A seasonal fish dish with garnish and sauce

 

Een zacht gegaarde sukade van grained Aberdeenrund met                                   € 23,50

geglaceerde uitjes, knolselderij, Bearnaisesaus en huisgemaakte polenta frieten

A soft cooked saccade of grained Aberdeen Beef with glazed onions, celery,

Bernaisesauce and homemade polenta fries

  

Maishoen suprême gevuld met kruidenroomkaas en paddenstoelen,           € 22,50

omwikkeld in spek met gestoofde kerriekool en paprika saus

Herb cream cheese and mushroom-filled corn grouse supreme, wrapped in bacon

accompanied by a steamed curry-cabbage and paprika sauce

 

Tagliatelle met een romige saus van bospaddenstoelen met een                    € 18,50

gepocheerd scharrel ei, groene asperge, oude Frieslander kaas en verse truffel.

Tagliatelle with a creamy wild mushroom sauce and a poached free-range egg, green

asparagus. Finished with matured Frieslander cheese and fresh truffle. 

                                       Vegetarisch gerecht van de week                                           € 18,50

Vegetarian dish of the week

Klassiekers/ Specials

               Krokant gebakken Zeetong (± 400/500 gram) met remouladesaus                          dagprijs (dagprijs meerprijs in het keuzemenu)                                  

Crispy Fried sole (± 400/500 grams) with remoulade sauce

(daily price surcharge on menu)

Tournedos Stroganoff, voor minimaal 2 personen, malse biefstuk van de ossenhaas € 29,50

met een Stroganoffsaus die aan tafel wordt bereid

(€ 9,00 p.p. meerprijs in het keuzemenu)                                                    

Tenderloin Stroganoff (minimum two people), tender beef tenderloin served with Stroganoff

sauce prepared at the table (€ 9,00 surcharge p.p. in the menu)

 

                                 Gegrilde dry aged Entrecote van het Iberico rund                                € 27,50

met saus van salie en gepofte tomaatjes (€ 7,00 meerprijs in het keuzemenu)

Dry grilled aged entrecote from Iberico beef

served with a sage sauce and puffed tomatoes (€ 7,00 surcharge in the menu)

Desserts/Desserts

 

                                   Dame Blanche ‘Het Witte Huis’                                      € 7,50

Vanilla ice-cream with a warm rich chocolate sauce

 

Vanille hangop met aardbeien, rood fruit, een kletskop                       € 7,50

en ‘granny smith’ ijs           

Vanilla cheese curd with strawberries, red fruit served with a ginger snap biscuit and

‘granny smith’ apple ice-cream

Warme wafel met ananas-karamelsaus en een mousse van pure chocolade              € 7,50

Warm waffle served with pineapple-caramel sauce and dark chocolate mousse

 

Huisgemaakte monchou-taart op een bodem van Fryske dúmkes met espresso ijs   € 7,50

Homemade cheesecake made on a crust of ‘Fryske dumkes’ cookies with espresso ice-cream

Kaasplankje van verschillende biologische kazen                 € 9,50 

(€2,50 meerprijs in het keuzemenu)           

A cheese platter with a variety of organic cheeses (€2,50 surcharge in the menu)