Menu Diner

NIEUWE MENUKAART 2019

 

Stel uw menu samen:
Vanuit onze a la Carte kaart kunt u kiezen uit:
Choose from our a la carte menu:

3- gangen menu € 33,50
(voorgerecht of soep, hoofdgerecht en nagerecht)
(Entree or soup, main course and dessert)

4- gangen menu € 37,50
(voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht)
(Entree, soup, main course and dessert)

Shared Dining € 37,50 per persoon
Samen gezellig tafelen met diverse gerechtjes bij het voor- en het nagerecht,
het hoofdgerecht kunt u kiezen van onze a la Carte kaart.
Share a variety of dishes for entrees and the dessert,
As for the main course you can choose from our a la carte menu.

Per tafel te bestellen
Ordered per table
Voorgerecht/ Entree
4 verschillende gerechten/ A variety of four dishes
Hoofdgerecht/ Maincourse
Keuze van het a la Carte menu/ Individuals choice from the A la carte menu
Dessert/ Dessert
4 verschillende gerechten/ A variety of four dishes

Alle voorgerechten worden geserveerd met diverse broodsoorten
All entrees are served with various bread
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassend garnituur
All main courses are served with complementing garnish
Frites met mayonaise €3,50 per portie
You can order fries with mayonnaise for € 3.50 per portion
Bij de hoofdgerechten vindt u onze “klassiekers”
Voor deze gerechten berekenen wij een toeslag in het menu
Under ‘main courses’’ you will find our “classics”
For these dishes we charge a surcharge
Als u een dieet volgt of allergieën heeft, laat het ons weten!
Wij kunnen in overleg met u, de gerechten aanpassen.
If you have any special diet requests or allergies, please let us know on time so we can take it into consideration when preparing your meal!

A LA CARTE MENU

Voorgerechten / Starters

Cannelloni van geitenkaas met rucola kroketjes € 11,50
truffel | komkommer | gember | Quinoa I rode biet

Goat cheese cannelloni with an arugula croquette
truffle I cucumber I ginger I quinoa I beetroot

Carpaccio van het Black Angus rund I truffel-mayonaise I  pijnboompitten I pesto I gemarineerde tomaat I Tynjetaler kaas € 11,50
Carpaccio of Black Angus beef I truffle mayonnaise I pine nuts I pesto I
marinated tomatoes I local cheese (Tynjetaler)

Terrine van gerookte vissoorten
zalm | paling | meerval | zoetzuur | aardappel € 12,50

Terrine of smoked fish species
salmon I eel I catfish I sweet-and-sour I potato

Gebakken eendenlever
krentenbrood-pudding | aceto | witlof | pinda I appel € 12,50

Foie gras of duck
raisin bread pudding I aceto I chicory I peanut I apple

Kabeljauw en gamba in tempura gebakken 
| zeewier | spinazie | remoulade € 12,50
Tempura fried cod and prawns
I seaweed I spinach I remoulade
Soep / Soup

Mosterdsoep I Friese droge worst I bos ui € 6,50
Mustard soup I Frisian dried sausage I spring onion

Mediteraanse tomatensoep € 6,50
Mediterranean tomato soup

Krachtige runderbouillon van Sweachster Angus 
glas-noedels I shiitake I gebrande paprika € 6,50
Intense beef broth of Sweachster Angus (beef)
glass noodles I shiitake I bean sprouts I capsicum

Hoofdgerechten / Main courses

Catch of The Day € 22,50
Een wisselend visgerecht met bijpassende garnituur en saus
A seasonal fish dish with garnish and sauce

Kalfs-ribeye van de plancha (bakplaat) 
aubergine kaviaar | gegrilde courgette | tomaat | kalfsjus € 24,50
Veal rib-eye from the baking tray
eggplant caviar I roasted zucchini I tomato I Veal gravy

Gelakte buikspek met zacht gegaarde zwijnswang 
mango | paprika | koriander I eigen jus € 22,50
Lacquered pork belly and gently cooked wild boar
mango I capsicum I coriander I gravy

Combinatie van licht gerookte ganzenfilet en stoof van gevogelte 
knolselderij | veenbessen | eekhoorntjesbrood € 22,50
Combination of smoked goose filet and a poultry stew
celeriac I cranberries I porcino mushrooms

Moussaka in filodeeg 
zoete aardappelen | kidneyboon | mais | Port Salut € 18,50
Moussaka in filo pastry
sweet potatoes I kidney beans I sweetcorn I Port Salut (cheese)

Vegetarisch gerecht van de week € 18,50
Vegetarian dish of the week

Klassiekers/ Specials
Krokant gebakken Zeetong (± 400/500 gram) met remouladesaus dagprijs
(dagprijs meerprijs in het keuzemenu)
Crispy Fried sole (± 400/500 grams) with remoulade sauce
(daily price surcharge on menu)

Tournedos Stroganoff, malse biefstuk van de ossenhaas 
Vanaf minimaal 2 personen wordt de saus aan tafel bereid € 29,50 p.p.
(€ 7,00 p.p. meerprijs in het keuzemenu)
Tenderloin Stroganoff served with Stroganoff
sauce prepared at the table(minimum two people),
(€ 7,00 surcharge p.p. in the menu)

Desserts / Desserts

Dame Blanche ‘Het Witte Huis’ € 7,50
Vanilla ice cream with a hot chocolate sauce

Panna cotta van sinaasappel 
Granny smith appel | blauwe bessen | yoghurt bosbessen ijs € 8,50
Orange panna cotta
Granny Smith apple I blueberries I yogurt blueberry ice cream

Parade van chocolade bereidingen 
roze peper | stroopwafel ijs | peer | kletskop € 8,50
Different preparations of chocolate
pink berries I syrup waffle ice-cream I pear I Dutch cookie

Notentaart 
dadel | amandel | vijg | hazelnoot-ijs € 8,50
Nutcake
dates I almond I fig I hazel nut ice-cream

Kaasplankje van verschillende biologische kazen € 10,50                                                                         (€2,50 meerprijs in het keuzemenu)
A cheese platter with a variety of organic cheeses
(€2,50 surcharge in the menu)

Nu te koop ” Als bomen konden spreken”

Als bomen konden spreken is een prachtig boekje, met daarin alle afbeeldingen van de mystische figuren die in ons bos rond om de vijver te zien zijn. Deze door kettingzaag kunstenaars in de bomen gekerfd.

 

Ons vernieuwde cafe!!

Na vele maanden hard werken, heeft ons restaurant een mooie update gehad. Zo hebben we een geheel vernieuwde cafe-bar. Zo hebben een prachtige foto aan de wand, nieuwe verlichting en sfeerhaarden. Je kunt avonds gezellig borrelen in ons vernieuwde cafe! Tevens hebben we in de restaurant nieuwe kleurstellingen, wat een geheel nieuwe sfeer geeft.

Shared Dining

Shared Dining € 36,50 per persoon
Together with a variety of dishes for entrees and the dessert, with as main course an individual choice from the a la carte menu.

Ordered per table

Entree
A variety of four dishes

Main Course
Individuals choice from the a la carte menu

Dessert
A variety of four different desserts

All entrees are served with various bread
All main courses are served with complementing garnish
You can order fries, potatoes and extra vegetables for € 2.50 per portion
Under  ‘main courses’’ you will find our “classics”
For these dishes we charge a surcharge

If you have any special diet requests or allergies please let us know on time so we can take it into consideration when preparing your meal!

Compose your own menu

From our a la carte menu you have a choice of:

3 course menu € 32,50
(entree or soup, maincourse and dessert)

4 course menu € 36,50
(entree or soup, maincourse and dessert)

Fresh from the market/Catch of the day

A delicious choice of day fresh fish with a complimenting sauce

Softly cooked loin of the Gaasterland herbal pig
(with Friesian mustard sauce)

Oriental marinated chicken thighs in a Hoi Sin sauce
(with oriental stir-fry vegetables)

Fresh pasta with a Blue de Wolvega (friesian blue cheese) sauce
(green asparagus, organic rainbow carrots and vine tomatoes)

******

Witte Huis Buffet

Chickpea and kidneybean salad with corn, olives and tuna.

Homemade potatoe salad with greenbeans, bacon, ansjovis, smoked chicken fillet and roman lettuce served with a ceasar dressing

Salade van drie soorten tomaat met rucola, bietenblad en Friese geitenkaas

A trio of tomatoes with arugula, beetroot and a local goatscheese

A platter of a variety of smoked fish

******

Witte Huis Buffet

Salade van kikkererwten kidney bonen, mais, olijven en tonijn

Huisgemaakte aardappelsalade met sperzieboontjes, spekjes, ansjovis, gerookte kipfilet en

Romeinse sla en Caesar dressing

Salade van drie soorten tomaat met rucola, bietenblad en Friese geitenkaas

Traditionele carpaccio met Parmezaan en truffel mayonaise

Schaal met verschillende gerookte vissoorten

******